top of page

Синолози са УНИБЛ учествовали на едукацији у Мађарској

Шеф студијског програма синологије на Филолошком факултету Универзитета у Бањој Луци (УНИБЛ) доц. др Љиљана Стевић и асистент Ања Мудреновић, ма, учествовале су на едукацији за професоре кинеског језика на Универзитету ЕЛТЕ у Будимпешти.


Током тродневне едукације, одржане у периоду од 17. до 20. новембра 2023. године, учесници су имали прилику да чују различита искуства и препоруке професора кинеског језика с универзитета из централне и источне Европе, као и професора из Кине.


Организатори су Универзитет ЕЛТЕ из Будимпеште и партнерски Универзитет за међународне студије из Пекинга, а ове године едукација је организована 11. пут.


Након завршетка семинара, уприличена је церемонија обиљежавања стогодишњице Катедре за кинеске студије на Факултету за хуманистичке науке Универзитета ЕЛТЕ. На обиљежавању су присуствовали ректор Универзитета ЕЛТЕ проф. др Ласло Борхи, академско особље Универзитета, изасланици премијера и министара у Влади Републике Мађарске, директори Конфуцијевих института и представници кинеских предузећа.


Универзитет ЕЛТЕ је најстарији и један од најпрестижнијих универзитета у Мађарској, а ове године обиљежио је 389 година постојања.
bottom of page