top of page

Стипендије студентима синологије

Студенти синологије Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци потписали су 4. марта 2024. године са представницима кинеске компаније „Шандонг Хај-спид груп” уговоре о стипендирању.


Ријеч је о стипендијама у мјесечном износу од 200 КМ које су добили студенти прве и друге године Студијског програма синологије Мина Ђорђевић и Борис Ерцег.


Студент Ерцег нагласио је да му ова стипендија много значи, јер су свакодневни животни трошкови високи. Додао је да је овај студијски програм одличан те да студентима нуди разне могућности изучавања различитих области кинеске кутуре, економије и историје, али и да студенти имају прилику да буду у свакодневној комуникацији са изворним говорницима.


Из Београда сам дошла да студирам на Студијском програму синологије Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци, јер ми се допао програм и могућности одласка на усавршавања у Кину које се нуде”, рекла је студенткиња Мина Ђорђевић на потписивању уговора у просторијама Конфуцијевог института.


Шеф Студијског програма синологије доц. др Љиљана Стевић напоменула је да ово потписивање уговора за стипендирање представља наставак сарадње Студијског програма синологије Филолошког факултета са кинеском компанијом која већ другу годину даје стипендије најбољим студентима са катедре.


Менаџер у компанији „Шандонг Хај-спид групˮ у Бањој Луци Ванг Мингхуа додала је да би студенти, поред стипендија, у будућности могли и да обављају праксу у овој компанији.


Поред студентских стипендија, ова компанија подржава Конфуцијев институт и у организацији разних културолошких активности.


\

Comments


bottom of page