top of page

Доц. др Александар Врањеш учествовао на Четвртој радионици за европске младе лидере у Кини

Updated: Oct 1, 2020

Доц. др Александар Врањеш учествовао је на Четвртој радионици за европске младе лидере у Кини као представник Конфуцијевог института и Универзитета у Бањој Луци. Радионица се одржала у Пекингу и провинцији Анхуи у периоду од 8. до 17. августа, у организацији Одсијека за европске односе Министарства спољних послова Народне Републике Кине и Дипломатске академије Кине. Радионица је имала за циљ да унаприједи разумијевање између Кине и европских држава, а тема је била: "Иновације - Промоција сарадње између Кине и Европе". Учесници радионице били су представници 20 европских земаља који су у највећем броју запослени у различитим министарствима или кабинетима и покривали домен међународних односа.

Церемонија отварања се одржала у сједишту Министарства спољних послова НР Кине, гдје је замјеник генералног секретара Одсијека за европске односе г. Џу Ђинг одржао уводно предавање на тему ,,Односи Кине и Европе и кинеска спољна политика према Европи”. У фокусу радионице биле су иновације и нове технологије које развијају кинеске компаније. Компаније Хуавеи презентовала је учесницима све могућности 5Г мреже.

Завршна церемонија радионице одржана је у Хефеиу, гдје су се учесницима обратили представници Министарства спољних послова Кине, Дипломатске академије Кине и Канцеларије за спољне послове провинцијске народне Владе Анхуиа.

bottom of page