top of page

Нови циклус курсева кинеског језика

Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци од 16. септембра до 27. децембра 2024. године  организује нови циклус курсева кинеског језика.

 

Курсеви су бесплатни за студенте и запослене Универзитета у Бањој Луци, као и за ученике основних и средњих школа који се одлуче да курс похађају у просторијама Конфуцијевог института. Цијена курса за остале који су заинтересовани за изучавање кинеског језика износи 200 КМ.

 

Конфуцијев институт организује и курс кинеског језика који ће се одвијати у онлајн формату, у горенаведеном периоду, те на тај начин жели да омогући приступ учењу кинеског језика свима заинтересованима и у другим дијеловима земље.

 

Пословни кинески

 

Курс пословног кинеског језика, намијењеног свима који желе да унаприједе професионалну или међународну каријеру савладавањем основа пословне комуникације на кинеском језику, биће такође одржан у горенаведеном периоду. Цијена овог курса је 200 КМ за све заинтересоване, а за ученике средњих школа је бесплатан. 

 

Полазници свих курсева имају прилику да уче кинески језик од предавача из Кине и локалних синолога те да добију сертификат о успјешно завршеном тромјесечном курсу. Часови су организовани два пута седмично, у вечерњем термину, у трајању од 90 минута, а користе се стандардизовани уџбеници ХСК, подијељени у шест нивоа, или стандардни пословни уџбеници у случају курса пословног кинеског језика. 

 

Поред часова кинеског језика, Конфуцијев институт двапут годишње нуди могућност полагања међународног стандардизованог испита из кинеског језика за нематерње говорнике, испита ХСК, као и испита YCT за ученике основних школа. На овај начин, полазници имају прилику да утврде своје знање из кинеског језика и стекну међународно признати сертификат.

 

Курс таиђићуена

 

У наредном периоду наставиће се и бесплатан курс кинеске борилачке вјештине таиђићуена. Курс ће се изводити два пута седмично на платоу испред илу у холу Факултета политичких наука Универзитета у Бањој Луци, у зависности од временских услова.

 

Сва даља упутства и пријаве за курсеве кинеског језика и таиђућуена могуће су путем адресе: konfucijev.institut@unibl.org

 



Kommentare


bottom of page