top of page

Оливера Шево Гребенар, ма, одржала презентацију на конференцији у Кини

Виши асистент на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци Оливера Шево Гребенар, ма учествовала је на међународној конференцији под називом „China's Foreign-related Legal System Construction” која је одржана 30. јула у граду Хангџоу у Кини.


Асистенткиња Оливера Шево Гребенар је на овој конференцији одржала презентацију на тему „Начело законитости као основа европског концепта владавиде права“ (енг. „Principle of Legality as a Basis for the European Concept of Rule of Law“). У презентацији је стављен фокус на представљање основних карактеристика начела законитости у европским државама различите правне традиције, са посебним освртом на схватање начела законитости у Босни и Херцеговини. Поред тога, презентација је обухватила и судску праксу Европског суда за људска права у погледу начела законитости.


 Конференцији је присуствовало око 60 учесника из Кине, а предавачи су били универзитетски професори и истраживачи из Кине, Сједињених Америчких Држава, Велике Британије, Израеала, Сингапура и Босне и Херцеговине.




Comments


bottom of page