top of page

Посјета професора из Пекинга Универзитету у Бањој Луци

Updated: Aug 17, 2018

Професор са Универзитета за међународне студије у Пекингу, Центра за изучавање европских језика и култура, Ђин Ћиао посјетила је 17. јула 2018. године Универзитет у Бањој Луци, гдје се састала са професором Милошем Шолајом са Факултета политичких наука и представницима Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци.


Циљ посјете професора из Кине био је да прошири своје познавање историје и културе народа Западног Балкана, као дио програма Центра за изучавање европских језика и култура, у чему јој је умногоме помогао професор Шолаја својим излагањем о одређеним историјским догађајима, историјски значајним издањима, религијама и тренутној општој ситуацији у овом региону. Заједно су посјетили и Архив Републике Српске, Министарства просвјете и културе, гдје је могла да добије више информација потребних за свој рад и за разумијевање овдашње историје и културе.


Професор Ћиао није пропустила да посјети и просторије Конфуцијевог института. Том приликом је са кинеским директором Јинг Цаи разговарала о досадашњим активностима организованих од стране Конфуцијевог института и могућностима проширења сарадње између истог и Центра за изучавање европских језика и култура у оквиру Универзитета за међународне студије у Пекингу.




bottom of page