top of page

Почео курс кинеског језика у Економској школи у Добоју

У организацији Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, добојска Економска школа је у фебруару 2020. године увела кинески језик, као дио факултативне наставе. Прилику да уче кинески језик и кинески пословни бонтон имају ученици економске, али и других добојских школа. Тренутно у овој школи курс кинеског језика и пословног бонтона похађају двије групе ученика, укупно око 30 полазника.


Иначе, Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци нуди, у складу са својим могућностима, бесплатан курс за све школе и ученике који су заинтересовани за учење кинеског језика и упознавање кинеске културе.


У организацији Конфуцијевог института, полазници имају прилику да се директно упознају са кинеским језиком и културом преко изворних говорника кинеског језика и професора кинеског језика.


На крају програма добијају потврде о успјешном завршетку курса из кинеског језика, уз могућност полагања испита ХСК (кинеског националног стандардизованог теста којим се одређује ниво знања кинеског језика нематерњих говорника) у просторијама Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, који је и Центар за полагање овог међународно признатог испита.



bottom of page