top of page

Представници града Бања Лука на Међународном сајму туризма у Кини уз подршку Конфуцијевог института

Представници града Бања Лука на Међународном сајму туризма у Кини

уз подршку Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци

У организацији Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, представници Града Бања Лука и Туристичке организације Бања Лука учествују на Међународном сајму туризма у граду Тјенђин, НР Кина, гдје представљају програм туристичке понуде Бање Луке.


Град Бања Лука је однедавно потписник меморандума о сарадњи са овим кинеским градом и, као што је начелница Одјељења за културу, туризам и социјалну политику Града Бања Лука Наталија Тривић навела, учешће на овом сајму је одлична прилика да се наш град представи са својом туристичком понудом, позиционира као туристичка дестинација и на тај начин привуче туристе из овог дијела свијета у Бању Луку и Републику Српску.


Поред настојања да свима заинтересованим пружи могућност учења кинеског језика и упознавања са кинеском културом на својим часовима и културолошким предавањима и догађајима, Конфуцијев институт Универзитета у Бањој Луци представља и спону између различитих институција Републике Српске и НР Кине, уз помоћ које успостављају контакт и бољу сарадњу.


Међународни сајам туризма отворен је у петак у Тјенђину и ове године је привукао преко 700 излагача. У организацији Министарства културе и туризма и општине Тјенђин, уз подршку Свјетске туристичке организације, овим сајмом се настоји развити сарадња између земаља и региона у свијету на пољу туризма. Очекује се да ће овогодишњи сајам посјетити око 300.000 људи.


Кинески сајам туризма је први пут одржан 1999. године, а до данас га је посјетило више од 1.77 милиона људи из преко 80 земаља и региона у свијету. Овај сајам је веома важан и има битну улогу у унапређењу кинеског туризма и промовисању сарадње са земљама у оквиру иницијативе „Појас и пут“ на пољу туризма.



bottom of page