top of page

Представници Конфуцијевог института освојили друго и треће мјесто на ,,Кинеском мосту”

Дана 17. маја 2020. године, Катедра за синологију Универзитета у Источном Сарајеву у сарадњи са Конфуцијевим институтом Универзитета у Бањој Луци и Амбасадом НР Кине, организовала је 7. прелиминарно такмичење из кинеског језика ,,Кинески мост”.

У складу са околностима и тренутном ситуацијом, такмичење је одржано на интернет платформи WeChat. Учесници су полагали тест познавања кинеске културе, припремили говор на кинеском језику и представили забавни програм из области кинеске културе и умјетности. Због новонастале ситуације, одржан је и посебан интервју како би судије боље упознале такмичаре и оцијенили њихово владање кинеским језиком.

Представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци били су студенти Вид Кецман и Тина Гајић, који су освојили друго и треће мјесто. Побједник такмичења је Милан Паликућа, студент Катедре за синологију Универзитета у Источном Сарајеву.

Побједник ће учествовати на на међународном такмичењу у Пекингу, а другопласирани ће добити прилику да посјети Кину и учествује у занимљивим активностима финала такмичења, које ће испратити многе националне телевизије.

Кинески мост је свјетска манифестација у којој учествује преко стотину земаља, а свака земља посебно организује прелиминарни дио такмичења. Поред познавања кинеског језика, учесници морају познавати кинеску културу, историју и традицију.


bottom of page