top of page

Представници Конфуцијевог института учествовали на симпозијуму у Бледу

Представници Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, Љиљана Стевић и Бранислав Благојевић, учествовали су на 6. симпозијуму тинк-тенкова Кине и земаља централне и источне Европе, који је одржан 3. И 4. септембра 2019. у Бледу у Словенији.


Мрежа тинк-тенкова Кине и земаља централне и источне Европе (17+1 мрежа тинк-тенкова) је предложена од стране Кинеског премијера Ли Кећанга на 4. самиту Кине и земаља централне и источне Европе и званично је покренута 16. децембра 2015. године. Организатор скупа је Кинеска академија друштвених наука (КАСС) и Бледска школа за менаџмент. Симпозијум је отворио Амбасадор Изток Грмек, директор одјела за економску и јавну дипломатију Министарства за спољне послове Републике Словеније, др Џао Баиге, потпредсједница 12. комисије за спољне послове Свекинеског народног конгреса и др. Даница Пург, декан ИЕДЦ школе за менаџмент у Бледу.

Љиљана Стевић, директор Конфуцијевог института Универзитета у Бањој Луци, учествовала је у 2. панелу симпозијума, Иновације и одрживи развој 17+1 механизма, гдје је представила рад на тему ,,Еволуција културне дипломатије и меке моћи из угла кинеске спољне политике на примјеру 17+1 механизма сарадње”.



Представници КИ УНИБЛ су посјетили Конфуцијев институт за економију на Економском факултету Универзитета у Љубљани и договорили сарадњу на отварању посебног курса „Како пословати са Кином“, који се већ девет година организује у Словенији.

bottom of page