top of page

Уписни рок на Студијски програм синологије

Конкурс за упис студенaта на Студијски програм синологије Филолошког факултета Универзитета у Бањој Луци биће објављен 12. јуна 2024. године.


Пријем докумената за упис на први циклус студија предвиђен је од 24. до 28. јуна, док се пријемни испити (енглески и српски језик) полажу 1. јула 2024. године у 9 часова.

Упис примљених кандидата почиње 8. јула и трајеће до 12. јула 2024. године.

Овај програм је намијењен онима који желе да изучавају кинески језик, књижевност, традиционалну и модерну културу, историју, међународне односе и економске токове, као и друге аспекте свеобухватног учења о данашњој Кини.


Након завршетка првог циклуса студија по овом модерном, интердисциплинарном четворогодишњем програму, студенти добијају академско звање дипломирани синолог – 240 ECTS. Настава се одвија на српском, кинеском и енглеском језику у модерно опремљеној учионици. Студенти синологије имају могућност добијанја стипендије и дужег или краћег плаћеног боравка у Кини, те могућност даљег усавршавања на мастер и докторским студијама у Кини. Предавачи су домаћи и гостујући професори и лектори из Кине.



bottom of page